Drugi o nama... veseli nas kada se drugima naš rad dopada i cene ono šta izađe iz naše radionice.

Zahvaljujemo se gospodinu Vasiliju Ćetkoviću, kao i kompletnoj ekipi preduzeća "Ko Voli" d.o.o. iz Beograda, pre svega na prekrasnoj saradnji, ali i ogromnoj podršci... u šta spada i ovaj članak objavljen na njihovoj web stranici.


Drvo – najplemenitiji prirodni materijal u našem domu.

Drvo je prirodan, ekološki i neškodljiv materijal. Ako se samo malo vratimo u prošlost, setićemo se da su naši stari drvo smatrali nezamenljivim prirodnim materijalom i da su mnogi elementi u kući bili napravljeni upravo od drveta. Ono je bilo i ostalo sinonim za kvalitet, iako nas je sve poprilično lako zaveo moderan dizajn i pristupačnost cena ostalih, ne tako zdravih i neekoloških materijala.
Drvo  –  zdrav,  topao  i  prirodni  materijal
Ipak, i danas ima onih koji svojim radom i kreativnošću žele da pokažu i podsete ostale da je drvo pre svega zdrav materijal. Tako je 2016. godine, u Malošištu, nastao Wood Holz sa idejom da ponudi i domaćem tržištu proizvode od drveta vrhunskog kvaliteta za kućanstvo. Svoj rad započeli su još 2011. godine kada su za zemlje Skandinavije proizvodili razne daske za sečenje i serviranje, svećnjake, mlinove za biber i so, rende za tvrde sireve i još mnogo drugih korisnih i praktičnih elemenata. Skandinavci su prepoznali jedinstven kvalitet srpske izrade, te su se predmeti iz Srbije ubrzo našli i u kuhinjama širom sveta.
Po  čemu  je  Wood Holz  drugačiji?
Wood Holz proizvode odlikuje vrhunski kvalitet – izrađeni su od čistog bukovog, trešnjinog, orahovog drveta, zatim tu su brojni elementi od bagrema, jasena, hrasta, ali i maslinovog drveta čijoj obradi se poklanja posebna pažnja. Drvo kao plemenit materijal ne otpušta štetne materije, smole i ostale štetne sastojke. Ono po čemu je još ovaj brend jedinstven jeste i danski dizajn – savršen, minimalistički, onaj koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Veliko zanatsko umenje i znanje utkani su u svaki proizvod ponaosob. Mnogo je truda, rada, planiranja, a pre svega dizajniranja i osmišljavanja kako proizvod treba da izgleda, a uz to i da bude posebno funkcionalan. Svaki komad drveta od kojeg će nastati proizvod prođe kroz „mnogo ruku” jer samo to garantuje da će u potpunosti služiti i izdržati sve kuhinjske izazove.
Svest  o  ekološkim materijalima i njihovoj svakodnevnoj  upotrebi  u  domaćinstvu
Nažalost, veštački materijali se baškare u mnogim domaćinstvima. Koliko god izgledali lagani za održavanje, drvetu ipak ne mogu biti konkurencija ni po kvalitetu ni po praktičnosti. Wood Holz je otišao pet koraka dalje – svi proizvodi su potpuno prirodni i ekološki ispravni. Posebni su i po tome što ne koriste lakove i boje za koje znamo koliko mogu biti štetni po zdravlje – umesto toga, proizvode premazuju prehrambenim uljem i pčelinjim voskom! Sve je prirodno, čisto i jedinstveno. Prema drvetu se odnose sa poštovanjem i trude se da u potpunosti sačuvaju njegov izgled i prirodnu lepotu šara.
"Trudimo se da sačuvamo u najvećoj meri izvornu lepotu drveta, da izvučemo najbolje iz njega, a sačuvamo mu dušu, jer drvo živi i kada je posečeno, živi kroz estetiku, mekoću, lepotu, kažu ovi kreativni ljudi koji nas svojim malim umetničkim delima podsećaju na neprolazni kvalitet, ali i na prirodne, tople i neprolazne materijale koji treba da oplemene naše domaćinstvo".
IZVOR:  KO VOLI shop Beograd,  Oktobar 24/ 2017.   www.kovoli.com