mediji o nama
Drvena galanterija iz Malošišta osvojila evropske kupce i izbirljive japance
Danski dizajn, evropski kvalitet, a proizvodi iz Malošišta. Tako započinjemo priču o uspešnom mladom preduzetniku, Saši Stojanoviću iz Malošišta, čiji su proizvodi od drveta osvojili evropske kupce. Ručno izradjeni prozvodi, od najkvalitetnijeg domaćeg drveta, našli su se u rafovima najprestižnijih evropskih radnji poput Danske, Nemačke, Francuske, Italije, pa čak i dalekog Japana, Novog Zelanda, SAD-a, Kanade, a u poslednje vreme i Singapura i Hong Konga.
Kako kaže njegovima porodična firma posluje sa velikim stranim distribuiterima poput firmi Scanwood, Steel function, Neon living. Uz pomoć njihove velike distributivne mreže umetnička dela od drveta iz Malošišta našla su se na rafovima prodavnica širom sveta. Preko 60 odsto proizvodnje plasira preko danske firme Scanwood, ali je morao da ispuni i visoke standarde u pogledu kvaliteta i bezbednosti proizvoda. Većina proizvoda je od orahovog i trešnjinog drveta, a posebna ekskluziva je kuvani bagrem koji ima prelepu i neponovljivu teksturu. Pre izrade drvo se kuva i time se štiti i vrši dezinfekcija, ali tim procesom svako drvo dobija svoju prirodnu boju i šare su izraženije. Tako trešnja ovim procesom postaje crvena, orah dobija razne nijanse braon boje, maslina dobija zlatnu boju. "Proizvode na kraju premazujemo prehrambenim uljem ili pčelinjim voskom. Evropski kupci su zahtevni. Za svaku zemlju imamo posebnu paletu proizvoda. Ali najeksluzivnije su daske za sečenje od kuvanog bagrema zbog posebne prirodne šare drveta. Zanimljivo je da što su šare bagrema vidljivije, to je drvo tvrdje, tako da prilikom rada u kuhinji, odnosno sečenja na toj dasci nema oštećenja" – kaže vlasnik WOOD HOLZ-a.
Kako su kuhinjski proizvodi od čistog drveta i sto posto ekološki, jer ne koriste boje i lakove, za strane kupce cena ovakvog kvalitetnog proizvoda ne predstavlja problem. Na kraju dodaje da u postupku proizvodnje se trudi da maksimalno sačuva prirodnu lepotu drveta i razigranost šara. "Koristim najmoderniju tehnologiju i trudim se da svi naši proizvodi budu što zanimljiviji kupcima, kako u pogledu dizajna tako i u pogledu bezbednosti i kvaliteta" - završava razgovor mladi vlasnik preduzeća iz Malošišta.
IZVOR: Radio Koprijan Doljevac  Posted in: Društvo Vesti  28.05.2018.
naše zvezdice *****
Veoma zadovoljan proizvodom, sve preporuke. Lazar Popović
Tople preporuke. Saradjivali smo sa vama i iz pouzdanog iskustva mogu reći sve je na mestu. Kvalitet, saveti, tačnost. Veliki pozdrav. Restoran LUGARNICA.
Sjajni proizvodi! Vrhunski kvalitet i dizajn. Sve pohvale! Ivana Vesković
Prezadovoljna sam naručenim proizvodima, sa ljubaznošću i brzinom isporuke, za sve preporuke. Dragana Medaković, Vršac.
Sjajni proizvodi, ja već imam 3 daske vaše proizvodnje. Moderno i kvalitetno! Sandra Živković
Zaista predusretljivi i krajnje profesionalni. Kvalitetom sam malo je reći oduševljena.  Anka Kuljanin, Užice.
Mlinovi za so i biber savršeni. Uz kupljene mlinove su mi čak poslali i poklončić, zaista divno iznenađenje. Već gledam na sajtu šta je sledeće od njihovih proizvoda što želim u svom stanu. Bojana Musović, Beograd.
Kupili smo mlinove, odličnog su kvaliteta, ljudi iz Wood Holz-a su super uslužni i ljubazni. Andrija Vuković, Beograd.
Otkrivši ove proizvode, odmah sam ih poželela za sebe, ali i za svoje najbliže, poklanjajući im predivne drvene proizvode Wood Holz, oni su baš onakvi kakvi su mi nedostajali na tržištu - pravljeni sa velikom pažnjom i posvećenošću, svesno i zdravo za upotrebu, plemenito za svaki topli dom, a opet i veoma kreativno za svako zahtevno umetnicko oko, balansirajući izmedju savremenosti i tradicije, i proslavljajući raskošnu lepotu drveta! Želim vam trajan uspeh i zadovoljstvo u poslu. Jelena Tasić, Beograd.
Kupio sam nekoliko proizvoda od Wood-a, daske su odlične /ne krive se/,)drveni stalak za noževe odličan /pogledajte proizvod - cena i kvalitet/. Isporuka za Novi Sad uvek bila dobra, brza. Vrlo rado bi preporučio svima, kvalitetnu, dobre cene, CATERING  Zlatko Reljanović.
Osvojila sam daščicu u nagradnoj igri koja mi je stigla u rekordnom roku! Ja je sa uživanjem koristim kako da na njoj nešto seckam, tako i da na njoj nešto poslužim. Svetlana Boričić, Pančevo.
Samo da javim da su svećnjaci stigli i da su PRELEPI! Hvala mnogo i na poklonu, divni ste, preslatka je jelkica i baš u mom fazonu, ja volim sve tako rustično i od prirodnih materijala! Potvrđujem da šaljete slobodno još jedan veći i još jedan manji svećnjak, isto ove najtamnije - orah. Ne znam što ih ne pravite više, ali meni su prelepi. Ja bih pravila iste i veće! Baš su lepi i elegantni, jednostavni, super! Veliki pozdrav, Olivera, novembar 2020.
Mlinovi za so i biber savršeni. Uz kupljene mlinove su mi čak poslali i poklončić, zaista divno iznenađenje. Već gledam na sajtu šta je sledeće od njihovih proizvoda što želim u svom stanu. Bojana Musović, Beograd.
Poštovani, činija je stigla i božanstvena je. Hvala Vam najlepše. Vesna Mišojčić, Novi Beograd
Sjajna saradnja sa ovom firmom. Prvi put, bez najave i bilo kakve preporuke, na prvi telefonski poziv, uspeli smo da se razumemo i dogovorimo. Profesionalan odnos, ali sa dozom domaćinskog. Imao sam sreću da sam mogao robu da vidim pre isporuke u jednoj beogradskoj radnji. Dobio sam upravo ono sto sam poručio, na vreme i bez ikakvih nedostataka. Jedan mali komad koji sam poručio mi nije stigao. Nakon reklamacije, artikal mi je poslat sutradan, o trošku pošiljaoca. Zaista od srca preporučujem saradnju sa ovim preduzećem. Đorđije Stajkić, Beograd.